Používame cookies
Súbory cookie používame na analýzu údajov o našich návštevníkoch, na zlepšenie našich webových stránok, na zobrazovanie personalizovaného obsahu a k tomu, aby sme vám poskytli skvelý zážitok z webu.
Čo sú cookies?
Súbory cookie používame na analýzu údajov o našich návštevníkoch, na zlepšenie našich webových stránok, na zobrazovanie personalizovaného obsahu a k tomu, aby sme vám poskytli skvelý zážitok z webu.
  • Funkčné cookies

    Tieto súbory cookie sú nevyhnutné na fungovanie webovej stránky a nemožno ich vypnúť. Zvyčajne sa nastavujú ako reakcia na akciu, ktorú vykonáte na webovej stránke, napríklad nastavenie zabezpečenia, prihlásenie a vyplňovanie formulárov. Svôj prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval súbory cookie alebo zasielal upozornenia na ne. Majte na pamäti, že niektoré stránky nebudú bez týchto súborov fungovať. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne informácie, ktoré by sa dali priradiť ku konkrétnej o

  • Analytické cookies

    Tieto súbory cookie sa používajú na zlepšenie fungovania webových stránok. Umožňujú nám rozpoznať a sledovať počet návštevníkov a monitorovať, ako návštevníci používajú webové stránky. Pomáhajú nám zlepšovať fungovanie webovej stránky, napríklad tým, že umožňujú používateľom ľahko nájsť to, čo hľadajú. Tieto súbory cookie nezhromažďujú informácie, ktoré by vás mohli identifikovať. Tieto nástroje používame na analýzu a pravidelné zlepšovanie funkčnosti našich webových stránok. Zhromaždené štatist

  • Marketingové cookies

    Používajú sa na sledovanie preferencií užívateľa webovej stránky na účely cielenia reklamy, t. j. zobrazovania marketingových a reklamných správ (aj na webových lokalitách tretích strán), ktoré môžu byť pre návštevníka webovej stránky zaujímavé, v súlade s týmito preferenciami. Marketingové cookies používajú nástroje externých spoločností. Tieto marketingové súbory cookie použité len s vaším súhlasom.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva odporúča prevádzkovateľom starvovacích zariadení nasledovné: 

  1. Povinnosťou zamestnancov je pred vstupom do jedálne umyť si ruky mydlom a vodou
  2. Nutné je prijatie režimového opatrenia: predĺženie času výdaja (priestory jedálne nemajú byť preplné, aby zamestnanci mohli prichádzať po menších skupinách). Odporúča sa, aby pri stole nesedeli viac ako 2 stravníci a vzdialenosť medzi osobami by mala byť väčšia ako 1,5m. Priestory musia byť pravidelne dezinfikované účelovým dezinfekčným prostriedkom s virucídnym účinkom s predpísanou koncentráciou a dobou pôsobenia. Ide najmä o povrchy, ktorých sa stravníci najviac dotýkajú, prípadne tie, ktoré môžu byť kontaminované pri kašľaní, kýchaní a rozprávaní. Sú to predovšetkým stoly, stoličky, podlahy, kľučky, obslužné a výdajné pulty, WC. Počas výdaja je nutné dodržať systém dezinfekcie jedálnych stolov, výdajných pultov, kľučiek, a to v pravidelných 0,5 - 1 hodinových intervaloch účelovým dezinfekčným prostriedkom. 
  3. Zvýšiť pozornosť umývaniu stolového riadu a tácok. Ak je zvolené umývanie v umývačke riadu je nutné zvoliť program s najvyššou možnou teplotou umývania a oplachom vodou minimálne s teplotou 80 °C. Pri ručnom umývaní je nutné riad a tácky dôkladne umyť. Po umytí dezinfikovať účinným dezinfekčným prostriedkom s virucídnym účinkom, ktorý je vhodný pre potravinárske priestory. Po vykonanej dezinfekcii riadu a tácok sa musia nechať voľne osušiť
  4. Pokrmy sa odporúča baliť len do nových, nepoužitých obalov. V prípade, že povolíte balenie pokrmov do nádoby prinesených spotrebiteľom odporúčame, aby si pokrm prekladal sám spotrebiteľ z taniera do prinesenej nádoby. 
  5. Obsluhujúci personál musí byť poučený o nutnosti dodržiavania zásad respiračnej hygieny a pravidelného a častého umývania rúk najmenej 30 sekúnd vodou a mydlom. Ak nie je možnosť vykonať hygienu rúk vodou a mydlom, nutné je použiť alkoholový dezinfekčný prostriedok minimálne so 70% obsahom alkoholu alebo iný virucídny prostriedok. 
  6. Personál, ktorý javí príznaky respiračného ochorenia, musí byť vylúčený z pracovnej činnosti. 
  7. Obsluhujúci personál sa má vyvarovať úzkeho kontaktu so stravníkmi. Od obsluhujúceho personálu sa žiada, aby používal ochranné rúško
  8. Obsluhujúci personál je povinný pri manipulácií s nebalenými potravinami vrátane výdaja hotových jedál používať jednorazové rukavice (ďalší deň ich nepoužívať). 
  9. Príbory baliť do servítok
  10. V prípade, ak si zamestnanci nakladajú sami napr. polievky, šaláty a i. túto obsluhu má vykonávať personál

 

"Nešírme paniku, ale správajme sa zodpovedne."

 

 

Zákonov je veľa a stále sa menia, vyznať sa v nich stojí veľa času. My Vám ho ušetríme


Obrancov Mieru 354/32
Dubnica nad Váhom